Timelapse Valley Amsterdam

23 februari 2021

Over het project

Valley draagt bij aan de wens van de gemeente om de Zuidas te ontwikkelen tot een gemengde stadswijk voor wonen, werken en verblijven. Vanaf de begane grond tot en met de zevende verdieping bevinden zich kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en de toegang tot de woontorens. Vanaf de achtste verdieping beginnen de woonlagen. Daar komen 196 appartementen variërend in grootte van 55 tot 700 m². Het totale project heeft een bruto vloeroppervlak van ruim 75.000 m² en is 100 meter hoog. Het meest bijzonder is de overvloed aan groen in het ontwerp. In combinatie met de natuurstenen afwerking ontstaat het beeld van een groene vallei. De binnentuin versterkt dit beeld. Die bevindt zich op de onderste bouwlagen en is voor iedereen toegankelijk. De hoogteverschillen in de binnentuin worden door trappen met elkaar verbonden.

Duurzaamheid

In Valley komen de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid samen. Het gebouw scoort een energieprestatiecoëfficiënt van -0,30. Dit getal drukt de energiezuinigheid uit. De negatieve score betekent dat de energieopbrengst van het gebouw gemiddeld over een jaar groter is dan het energieverbruik. Valley haalt bovendien een 8 op de GPR Gebouw-schaal. GPR Gebouw is een sofwaretool dat duurzaamheid meet in alle fasen van een bouwproject: van ontwerp tot realisatie.

Betrokken partijen

Het prachtige project Valley wordt ontwikkeld door EDGE, waarbij het ontwerp is van architect MVRDV. HC PS heeft in opdracht van Bosman Bedrijven parkeergarage ventilatiesystemen mogen leveren en monteren.

Naast HC PS hebben de overige HC Groep bedrijven tevens een bijdrage mogen leveren aan dit project. U kunt hierbij denken aan de klimaatplafonds en diversen toevoerroosters van HC KP, regeltechniek van HC RT en luchtverdeelapparatuur en het CERA-systeem van Barcol-Air.

Meer nieuwsberichten

HC PS | 25 jaar!

Communiqué SIG Air Handling Nederland

AANDELENOVERNAME HC GROEP