Veiligheid en gezondheid

Binnen HC PS en HC TS staan veiligheid en gezondheid (V&G) centraal in de bedrijfsvoering en vormen deze thema's ‘de groene draad’ in alle zaken die we hieromtrent regelen en organiseren. Want veilig en gezond thuiskomen na een dag werken, dat is wat wij -als werkgever- belangrijk vinden voor onze medewerkers. Door actief mee te doen met het HC SAFE programma van HC Groep en met de inzet van de QHSE afdeling, zijn binnen onze organisaties verschillende zaken ingericht, om daarmee het veiligheidsbewustzijn onder alle betrokken partijen te vergroten.

HC PS beschikt over meerdere certificeringen en heeft een actief veiligheidsprogramma. Lees op deze webpagina wat wij allemaal doen op het gebied van Veiligheid en Gezondheid (V&G).

HC SAFE

In 2021 hebben we het initiatief HC SAFE gelanceerd. Dit initiatief staat centraal in het kader van veiligheidsbewustzijn en beschrijft de gewenste manier van handelen. We zien HC SAFE niet als harde regels maar als een geheugensteun om op een correcte wijze te handelen bij situaties die de veiligheid en gezondheid (kunnen) raken.

5384 webapplicatie

Webapplicatie

Digitale registratie-omgeving

3952 lmra

LMRA

Laatste Minuut Risico Analyse

1281 vgm

VGM

Veiligheid Gezondheid en Milieu

rie

RI&E

Risico Inventarisatie & -Evaluatie

certificeringen

Certificeringen

De Veiligheidsladder & VCA

8947 toolbox

Toolboxen

Frequente aandacht voor V&G

productiefaciliteit header2

Veilig werken

Naast NEN 3140 staat veilig werken centraal bij HC PS.