HC PS

Service en Onderhoud voor:

  • VvE's (Verenigingen van Eigenaren)
  • Gemeentes
  • Parkeergarage exploitanten
  • Installateurs
  • Woningbouwverenigingen
  • Vastgoedbeheerders
  • Vastgoedeigenaren

Nadat een project door HC PS goedgekeurd en opgeleverd is aan de opdrachtgever, betekent dat niet het laatste contact tussen HC PS en de opdrachtgever. Veel van de ventilatiesystemen van HC PS zijn uitgevoerd als veiligheidssystemen omdat zij een belangrijk aandeel hebben in de (brand)veiligheid van een locatie. Daarom is het letterlijk van levensbelang dat deze systemen niet alleen goed ontworpen en aangelegd worden, maar ook goed onderhouden worden. HC PS biedt om deze reden diverse onderhoudscontracten aan waarmee de werking en continuïteit van de installatie(s) gegarandeerd wordt en u voldoet aan de wettelijke verplichtingen zoals beoogd in de ontwerp- en opleverfase.

Bovenstaande geldt niet alleen voor nieuwbouwtrajecten, maar zeker ook voor bestaande en renovatietrajecten. Bij deze laatste trajecten kunnen opdrachtgevers vertrouwen op de jarenlange kennis en ervaring van onze medewerkers. HC PS kan hierbij ondersteunen op het gebied van o.a. certificeringstrajecten, nul-opnames, vervanging of reparatie, MJOP’s, onderhoud en zelfs complete renovaties van installaties.

Door kwalitatief goed preventief onderhoud te verrichten kunnen storingen voorkomen worden en wordt de levensduur van de aanwezige installaties verlengd. Als klant blijft u daardoor verzekerd van een veilig en goed werkend (brand)ventilatie en/of detectiesysteem. Mocht u onverhoopt toch een storing aan uw veiligheidssysteem constateren, kunt u altijd “24/7” contact met ons opnemen. Bij een storingsmelding zal allereerst telefonisch met de klant of beheerder geprobeerd worden de storing te verhelpen of de exacte oorzaak van de storing te achterhalen. Indien het niet mogelijk is de storing telefonisch te verhelpen, beschikt HC PS over eigen servicemonteurs om de storing op locatie voor u op te lossen. Onze missie is tenslotte:

HC PS service draagt zorg voor het kwalitatief onderhouden en behouden van (brand)veilige parkeergarages en trappenhuizen in Nederland en België.

Binnen de HC Groep wordt veel waarde gehecht aan kwaliteit, zo ook binnen de serviceafdeling. Onze ervaren service technici volgen het gehele jaar door trainingen en opleidingen om hun vakkennis “up to date” te houden. Als opdrachtgever bent daarmee verzekerd van de juiste persoon op de juiste plek. De werkzaamheden van de monteurs omvatten het monteren, in bedrijf stellen, onderhouden, repareren, renoveren, vervangen en beheren van de door HC PS of derden geleverde en/of gemonteerde brandveiligheidsinstallaties in parkeergarages of trappenhuizen.

 

PREVENTIEF EN CORRECT ONDERHOUD IS NOODZAKELIJK

In parkeergarages vormt het parkeergarageventilatiesysteem het centrale veiligheidssysteem voor de dagelijkse ventilatie of als gelijkwaardigheidsoplossing bij een brandsituatie. Dit systeem wordt veelal aangestuurd door een gas- en/of branddetectiesysteem. Een brandsituatie doet zich hopelijk nooit voor, maar mocht dit wel gebeuren, dan wordt er van het brandventilatiesysteem verwacht dat het correct functioneert en blijft functioneren.

Om de juiste werking van de veiligheidssystemen te kunnen garanderen is preventief onderhoud en periodiek testen noodzakelijk. Hierbij niet alleen kijkend naar de functionaliteit van de installatie, maar ook naar de bouwkundige situatie en de organisatie. Door goed onderhoud zal, de installatie niet onnodig aangesproken worden met alle gevolgen van dien(onnodig geluid, onnodig energieverbruik, onnodige slijtage etc). Preventief onderhoud is dus niet alleen de best mogelijke optie in het kader van kostenbeheersing, continuïteit, veiligheid en efficiency. De eigenaar is tevens verantwoordelijk en aansprakelijk voor het op de wettelijk juiste wijze aantoonbaar onderhouden van veiligheidssystemen.

SERVICECONTRACTEN

Servicecontracten zijn naar eigen inzicht samen te stellen. Hierbij valt onder meer te denken aan specifieke responsetijden bij storingen, het afkopen van storingen en recommended spareparts. Van standaard onderhoudscontracten tot en met volledige all-in contracten. Kortom, een servicecontract wordt samengesteld volledig overeenkomstig uw eigen wensen en eisen.

STORINGEN

Indien zich toch een storing mocht voordoen, dragen onze medewerkers zorg voor een snelle en vakkundige service. De storingsdienst is het gehele jaar 24/7 bereikbaar. Met een landelijke dekking bent u als opdrachtgever met een servicecontract verzekerd van onze snelle, betrouwbare en vakkundige serviceverlening. Voor specifieke responsetijden kunt u contact opnemen met onze service afdeling:

T: +31(0)416 567 227
Ehcps-service@hcgroep.com

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van HC PS? Neem vrijblijvend contact met ons op!