Sluiting parkeergarage Kelfkensbos in Nijmegen

20 juli 2021

Het goed onderhouden van een brandventilatiesysteem in parkeergarages is belangrijk! Het onderhouden en controleren van een brandventilatiesysteem in een parkeergarage is van groot belang voor de veiligheid van de gebruikers en omgeving. Dit bleek vrijdag 9 juli, tijdens een controle die HC PS uitvoerde in een parkeergarage in het centrum van Nijmegen.

BRANDVEILIGHEID

Tijdens de controle werd geconstateerd dat er verschillende factoren waren in de omgeving van het regelsysteem, waardoor de installatie zijn werk niet meer goed kon doen. Hierdoor kon de gemeente de brandveiligheid in de garage niet meer garanderen en heeft de moedige en verstandige beslissing genomen om de parkeergarage direct te sluiten.

 

ONDERZOEK

Momenteel wordt onderzoek gedaan naar waar precies het probleem zit, dit neemt even tijd in beslag. De garage blijft dicht totdat de gemeente zeker weet dat het weer veilig is.

Beheerders en eigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor een optimale werking van het gehele veiligheidssysteem. Met onze jarenlange ervaring willen we graag beheerders en eigenaren ondersteunen om het systeem optimaal werkend te houden en aan alle regelgeving te laten voldoen. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op de Service & Onderhoud pagina. 

Meer nieuwsberichten

HC PS | 25 jaar!

rosenberg_nieuws.jpg

Rosenberg Ventilatoren onderdeel HC Groep

Brand in parkeergarage Museumpark in Rotterdam