HC TS stelt wederom een overdruksysteem in bedrijf in een imposant gebouw

de-bunkertoren.jpg
26 oktober 2022

Onlangs heeft HC TS de overdrukinstallatie van de woontoren De Bunker aan de John F. Kennedylaan in Eindhoven succesvol in bedrijf gesteld en opgeleverd.

Het bouwplan betreft nieuwbouw met onder andere een woongebouw, kantoren en een parkeergarage. De Bunkertoren heeft een gebouwhoogte van ca. 102 m.

In deze woontoren heeft HC TS een overdrukinstallatie geïnstalleerd, waarmee in het geval van een calamiteit op de brandverdieping een rooksluis op overdruk kan worden gezet, door in de rooksluis lucht toe te voeren.
Zodra de sluisdeuren worden geopend, zal het overdruksysteem zijn ventilatiehoeveelheid gaan ophogen, zodat er luchtsnelheid wordt gecreëerd en de rook en warmte via de afvoerschachten worden afgevoerd.
Dankzij deze brandbeveiligingsinstallatie kunnen bewoners in het geval van brand op een etage, de woontoren veilig en rookvrij via de trappenhuizen verlaten.

Onder de woontoren bevindt zich een parkeergarage, waarin HC PS een ventilatie -en CO/LPG detectiesysteem heeft aangebracht. Ook deze installaties dragen bij aan een veilige verblijfsomgeving voor de bewoners van de Bunkertoren.

 

Meer nieuwsberichten

Brand in parkeergarage Museumpark in Rotterdam

Veiligheid voorop bij project De Zalmhaven!

Over de nieuwe Omgevingswet en veiligheidssystemen in parkeergarages