Rooktest in parkeergarage Oosterdok

dsc03683
15 december 2022

De laatste jaren is het Oosterdokseiland uitgegroeid tot een levendige plek waar dagelijks vele honderden mensen komen om te werken, wonen, winkelen, sporten en ook uit te gaan. Het is een eigentijds onderdeel geworden van de binnenstad van Amsterdam. Het Oosterdokseiland is met 225.000 m² één van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa.

In de moderne en zeer ruime parkeergarage OosterDok van het “OosterDoksEiland” organiseerden we op woensdag 14 september 2022 een koude rooktest. Met behulp van een dergelijke test kan de goede werking van het geïnstalleerde parkeergarage ventilatiesysteem worden aangetoond. De rooktest werd succesvol afgesloten. Bekijk hieronder het filmpje!

Wat is een koude rooktest

De meest eenvoudige test is met behulp van koude rook. Op de meest kritische locatie wordt een rookmachine opgesteld. Deze zal gedurende een vooraf opgestelde tijd het gebied verroken. Vervolgens zal beoordeeld worden of het aanwezige ventilatiesysteem in staat is de rook voldoende, en binnen de gestelde tijd, af te voeren. Daarnaast kan met koude rook goed aangetoond worden of er dode ongeventileerde hoeken aanwezig zijn. Het nadeel van deze test is dat hiermee geen thermodynamische invloeden beoordeeld kunnen worden.

BPD - Bouwfonds Gebiedsontwikkeling | Booking.com en UNStudio |Klimaatservice Holland B.V

Meer nieuwsberichten

20220921 160337

Het hoofd koel houden

hcgroep kerst 2023

HC PS wenst iedereen fijne feestdagen!

promo

Deel jij onze passie voor techniek?