Stuwkrachtventilatoren

Met de impulsventilatoren werd het mogelijk parkeergarages te bouwen die een uitnodigende, open en veilige atmosfeer uitstralen, zonder compartimentering- en/of scheidingswanden.

In 2003 introduceerde HC PS de door haar ontwikkelde inductieventilatoren. Deze nieuwe generatie ventilatoren zorgen in vergelijk tot de impulsventilatoren weer voor vele extra besparingen en toepassingmogelijkheden. De stuwkrachtventilatoren (impuls of inductie) moeten er voor zorgen dat de lucht zich in de juiste richting door de parkeergarage verplaatst. Dode zones moeten hierbij voorkomen worden. Bij stuwkrachtventilatie wordt gebruik gemaakt van het natuurlijke verschijnsel dat een massa zich versnelt (verplaatst) als gevolg van een stootkracht. Deze stootkracht noemen we de stuwkracht uitgedrukt in Newton. Het is belangrijk te beseffen dat de uiteindelijke totaal verplaatste luchthoeveelheid een veelvoud is van de luchthoeveelheid die door de ventilator heen gaat. Dit noemen we het inducerend vermogen.

De opstelling van de ventilator in de parkeergarage is zeer belangrijk in verband met het opstellingsrendement. Het opstellingsrendement wordt o.a. beïnvloed door het coanda-effect, de aanzuigcondities en de uitblaascondities van de ventilator.

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van HC PS? Neem vrijblijvend contact met ons op!