Energiebesparing bestaande ventilatiesystemen

HC PS heeft een groot aantal renovatieprojecten uitgevoerd waarbij verschillende energie-/kostenbesparende maatregelen zijn getroffen. Dit met als doel het energiezuiniger maken van deze installaties.

Nieuwe technieken maken het mogelijk om een bestaand systeem -met behoud van dezelfde normering- een heel stuk energiezuiniger te maken. HC PS kan hiervoor een systeeminventarisatie maken, waarbij ook aandacht is voor de levensduur van de huidige componenten, het in zijn geheel of gedeeltelijk aanpassen van het systeem en eventuele integratie van klantwensen. Op basis van deze inventarisatie kunnen wij vervolgens een nieuw ventilatie-ontwerp maken.

Dit ontwerp wordt geleverd inclusief een verbruiksanalyse, waarmee direct inzicht wordt verkregen over de mogelijke besparing op het vlak van energiekosten, maar daarnaast ook inzicht geeft over de terugverdientijd van de eventuele investering. Een gedeeltelijke of totale vervanging van het systeem levert een aanzienlijke besparing op ten aanzien van de onderhoudskosten. De eerste jaren na de installatie is daarnaast vrijwel geen of slechts beperkt sprake van vervangingskosten.

Bent u in het bezit van of verantwoordelijk voor een parkeergarage die voorzien is van een verouderd ventilatiesysteem en wilt u graag de energiekosten verlagen? Investeren in een nieuw systeem is hiervoor de juiste oplossing! 

Wij denken graag met u mee en komen graag bij u langs voor een oriënterend gesprek! 

Neem contact op!

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over de diensten of producten van HC PS? Neem vrijblijvend contact met ons op!